evropska-unija--evropski-sklad-za-regionalni-razvoj-logo

Jobst

Jobst kompresijske nogavice lahko uporabljajo tako tisti, ki trpijo za bolečinami v nogah zaradi pretežno sedečega ali stoječega dela, kot tisti ki imajo večje probleme kot je zatekanje nog ali venske bolezni. Kompresijske nogavice izdelujejo za oba spola, vse oblike in velikosti, od zelo visokih, do majhnih, težjih ali lažjih. Ponujajo velik izbor barv in stilov. Če so vam pomembni udobje, zdravje in stil se lahko zanesete na Jobst kompresijske nogavice.

ZAKAJ JOBST?
Začenši z Conradom Jobstom, ki je tudi sam trpel za vensko boleznijo, je imelo podjetje Jobst vedno prioriteto, da poskrbi za kvaliteto življenja tistih, ki trpijo zaradi venskih bolezni ali otekanja nog. Predani so kvaliteti. Ta kvaliteta se odraža v superiornem dizajnu, ki je testiran s pacienti in proizveden v naših modernih proizvodnih objektih. Pogosto sodelujejo z zdravniki, da bi zagotovili, da izdelki pomagajo njihovim pacientom.

ZGODOVINA PODJETJA

Podjetje Jobst je ustanovil Conrad Jobst leta 1950 v Toledu, Ohio. Conrad Jobst se je rodil v Nemčiji, in je bil strojni inženir in izumitelj. Svoje široko strokovno znanje in osebne izkušnje je uporabil za razvoj kompresijskih oblačil in dodatkov, ki lajšajo simptome venske insuficience. Približno v istem času se je uveljavilo v Nemčiji podjetje VARITEX – predhodnica Jobst in začelo sodelovanje s strokovnjaki iz phlebologije in lymphologije.

Po smrti Conrada leta 1957 je njegova žena, Caroline Jobst, uspešno širila poslovanje. Pod njenim vodstvom je Jobst razširil proizvodni program, ki vključuje Ready-to-Wear žilna oblačila, nogavice za podporo, oblačila po plastični in rekonstruktivni kirurgiji in nogavice proti emboliji. Prodaja se je širila na skoraj vseh celinah, ko sta Jobstova kvaliteta in sloves rasla.

Leta 1990 je Jobst prevzel Beiersdorf AG, Hamburg – Nemčija. Prevzem je vključeval sedež Jobsta in proizvodnjo v Toledu, Ohajo in proizvodnje v Hildebranu, Severna Karolina in v Thurlesu, Irska. Beiersdorf AG je prav tako prevzel Varitex v Nemčiji. Varitex se je preimenoval v Jobst leta 1996.

02.04.2001 se je podjetje preimenovalo v BSN-JOBST, ko je postalo podružnica podjetja BSN medical Inc, skupno podjetje, katerega lastnika sta v enakih delih Smith&Nephew in Beiersdorf.

Nato pa je BSN kot samostojno podjetje prevzelo podjetje Montagu Private Equity v februarju 2006, ki je vodilno zasebno podjetje na področju investicij v Evropi, s poslovalnicami v Londonu, Manchesterju, Parizu, Duesseldolrfu in Stockholmu. V zadnjih 38 letih je podjetje podprlo več kot 400 podjetij v različnih sektorjih in trenutno posluje z več kot 3 bilijone EUR.

INOVACIJE

Inovativni pristop Conrada Jobsta živi še danes z našo obvezo za tehnološkim razvojem. Ves naš trud je namenjen temu, da dosežemo čim višjo kakovost, ki prinese izvrstne izdelke za kompresijo:

  • Izdelano za udobje, zdravje in stil z visoko medicinsko učinkovitostjo,
  • Večje uporabnikovo zadovoljstvo

VPLIV UPORABNIKOV IN ZDRAVSTVENIH DELAVCEV
Strategija skupnega uspeha je dosežena z

  • Izkušnjami in testiranji s strani zdravstvenih delavcev,
  • Ciljnimi skupinami,
  • Anonimnimi primerjanimi testi in
  • Testi pomerjanja in nošenja.

JOBSTOV RAZISKOVALNI LABORATORIJ ZA TKANINE
Ti objekti so gonilna sila za inovacijami, dinamičnim razvijanjem in visoko kvaliteto standardov JOBST medicinskih kompresijskih nogavic.

KOMPRESIJSKI IZDELKI

Že več kot 50 let se Jobst trudi, da bi ustregel vašim željam. Nudijo visoko kvalitetne izdelke, ki obsegajo izdelke od medicinskih nogavic pa vse do bandaž. Stalno izboljšujejo izdelke, da bi zagotovili najvišjo kakovost. Znamke so najboljše v industriji. Jobst Ultra Sheer nudi najfinejšo kompresijo v svojem razredu. Jobst Opaque je najmehkejša, Jobst For Men pa je izdelana posebej za moške. Zadovoljstvo kupcev ni samo  cilj, temveč tudi obljuba.

MEDICINSKE NOGAVICE

Ime Jobst pomeni učinkovito kompresijsko terapijo in kvaliteto. Zato ga priporočajo zdravstveni delavci. Zaradi našega slovesa se k nam vračajo tako pacienti kot zdravniki. Čeprav je terapija prva skrb, se zavedajo, da sta za vas prav tako pomembna udobje in stil. Zato nudijo najfinejše v Jobst UltraSheer, najmehkejše v Jobst Opaque, Jobst for Men in Jobst for Men Casual sta ustvarjena posebej za moške in nižje cenovni Jobst Relief.
Velik izbor stilov, ki vključujejo dokolenke, nadkolenke, samostoječe nogavice, nogavice z odprtimi prsti ali zaprte nogavice so izdelani za vaše potrebe v modnih barvnih odtenkih, ker je vaše zadovoljstvo naš prvi cilj.

NOŠENJE IN SKRB ZA NOGAVICE

Ko boste začeli uporabljati kompresijske nogavice boste čutili stisk. V redu je, da postopoma začnete z nošenjem nogavic. Prvi dan jih nosite nekaj ur in vsak dan povečujte število ur dokler se ne boste počutili ves čas udobno, ko ste pokonci. Večkrat na dan preverite nogavice in zgladite gube, saj se tkanina preko dneva premika. Pred spanjem nogavice odstranite. Če s težavo obujete nogavice se pozanimajte za naše pripomočke za obuvanje nogavic.

Pomembno je, da kompresijske nogavice nosite vsak dan. Kompresijske nogavice in rokavice stalno skrbijo za zmanjšanje trajnih težav. Ko kompresijsko nogavico ali rokavico odstranite je težava, ki povzroča vaše simptome še vedno prisotna. Če prekinete z uporabo kompresijskih izdelkov se lahko vaša težava še poslabša.

ZDRAVJE NOG

Vsi si želimo zdravo in aktivno življenje, vendar pa lahko z napornim delovnikom in družino pozabimo na vzdrževanje zdravja naših nog. Problemi z žilami nog se lahko pojavijo pri moških in ženskah v vseh letnih dobah, nekateri faktorji pa riziko za venske probleme povečajo. Zdravstveno stanje, življenjske navade, dednost, poškodbe, operacije, starost in nosečnost lahko vsi igrajo vlogo.
Čeprav ne morete kontrolirati dedovanja, starosti, operacij in sprememb med nosečnostjo, pa lahko izboljšate faktorje, če vključite v življenjski stil razgibavanje, dobro prilegajoča oblačila in obutev in če nosite kompresijske izdelke, ki so pravi za vas.

KOMPRESIJA

Kompresija stiska nogo najmočneje v gležnju. Moč stiska se zmanjšuje višje po mečih. Ta kompresija, ki je izražena v mmHg prinaša dve večji prednosti.
Največ prednosti, ki jo ima kompresija je v njenih efektih na kapilare in prostor v mehkih tkivih. Kompresija naj bi povečala pritisk v tkivih pod kožo in s tem zmanjšala prevelik izpust tekočin iz kapilar in povečala absorpcijo tekočin tkiva v kapilare in limfne vene. Kompresija torej zmanjšuje in preprečuje otekanje.
Fizična prisotnost nogavice prav tako pomaga pri velikosti (diametru) podkožnih ven pod nogavico. Nogavica ne dovoli tem venam, da bi se preveč prekrvavile. To pomaga, da se prepreči »zbiranje« krvi. To povzroči, da kri hitreje teče po nogi do srca.