Search
Close this search box.
50739dcb0655f2a341ae69778840af17-600x600
NOVO

Ženski ortopedski vložeki za čevlje MIGI, mehki

Anatomsko oblikovan ortopedski vložek iz naravno strojenega usnja oz. BIO usnja, ki ščiti stopalo, ga mehko podpira z dodatnimi spodbujevalci in stimulira njegove akupunkturne točke.

Primerno za tip stopala in/ali vrsta deformacije:

  • hallux valgus
  • pronacija
  • nizek stoplani lok
  • visok stopalni lok
ŠIFRA: 2031 KATEGORIJE: ,

19,90 

Počisti

Najnižja cena zadnjih 30 dni: [wc_price_history]

Opis

Kakšno funkcijo ima ortopedski vložek?

Pravilno ravnovesje med amortiziranjem kinetične energije petnega udara ob tla in odbojem udarne energije pri hoji omogoča vašim nogam sproščenost in daje občutek spočitosti kljub vsakodnevnim naporom pri stoji, hoji ali teku. Ravnotežje in njegovo obvladovanje na peti so ključnega pomena za zaščito stopala, členkov, noge in nadpetnih  ligamentov. To pomeni, da je stabilnost na peti najpomembnejši dejavnik za blažitev in porazdelitev obremenitve na stopalo, navzgor po nogi, posredno pa kar po celem telesu. Ortopedski vložek je bil oblikovan v skladu z vsemi temi ugotovitvami. S svojo anatomsko obliko obvladuje petne obremenitve pri stoji, hoji ali teku ter z absorpcijo prenosa energije, ki se izraza s tresljaji pri hoji, preprečuje neprijetne bolečine v nogah.

 

Vgrajeni mehanski amortizacijski elementi:

  • Mehka petna blazinica: Omogoča amortizacijo koraka, daje oporo nogi, razbremenjuje kolke in sklepe v kolenu ter gležnju.
  • Vzdolžna opora: Vzdolžna opora podpira vzdolžni lok na nogi, omili bolečine pri ploskem stopalu in tako posredno zavira nastajanje ploskega stopala. Tudi ljudem, ki nimajo ploske noge, vložek omogoča nadvse udoben korak. Sila, ki ob obremenitvi vzdržuje nožni vzdolžni lok, se s pomočjo vzdolžne opore vložka točkovno porazdeli in homogenizira. Noga tako čuti manjšo spremembo energije, ker se vibracije zdaj delno sproščajo že v sami opori. Posledično je noga ob enaki ciklični obremenitvi zaradi te opore manj obremenjena kot bi bila sicer.
  • Transverzalna opora-prečni dvig: Solzica ali pelota je zelo pomembna opora, ki podpira prečni transverzalni lok. Tudi tukaj gre predvsem za mehansko spajanje sil prečnih mišic in vezi. Opora omili bolečine prečnih vezi, ki jih čutimo kot neugodno lokalno zaznavo mestoma povišane temperature in bolečino otrplega in nabreklega stopala. Hkrati ugodno vpliva na prekrvavitev noge, fizično sili nožni palec s svojega prostora in zavira rast Halux valgusa.
  • Prstna opora: Služi za oporo pri hoji, pospešenem koraku in hoji navkreber, ker bistveno zmanjšuje zdrse. Pri večjih neravnotežjih se prsti lahko nanjo opirajo in olajšajo lovljenje ravnotežja. Prstna opora v obliki črke Y, povzroča odmik palca in zavira rast Halux valgusa. Če prstne opore ni, transverzalna opora ali solzica prevzame skoraj vse prej opisane funkcije.

Dodatne informacije

Velikost noge

, , , , , ,

STROKOVNA POMOČ

Strokovno svetovanje
in kvalitetna podpora.

BREZPLAČNA DOSTAVA

Za vsa naročila nad 50,00 €

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnim karticami in plačilo po povzetju.

100% GARANCIJA NA ZADOVOLJSTVO

Vračilo kupnine v roku 14 dni od nakupa brez dodatnih vprašanj.