evropska-unija--evropski-sklad-za-regionalni-razvoj-logo

Markell

Podjetje je leta 1914 ustanovil Maurice J. Markell in se je na začetku ukvarjalo z udobnimi, korekcijskimi čevlji in ortopedskimi čevlji, ki so bili predpisani na recept. M.J. Markell je pionir pri izdelavi Tarso Supinator in Tarso Pronator ortopedskih čevljev za otroke. Leta 1932 je Markell predstavil revolucionarne koncepte novih čevljev zdravnikom, ki so se udeležili nacionalnega mitinga Ameriške akademije ortopedske kirurgije in Ameriške akademije za pediatrijo. Odzivi so bili pozitivni in kmalu zatem je Markel pričel z obširno marketinško kampanjo za Tarso čevlje, ki je vklučevala reklamo za veleprodajo za celotno državo. Splošen dober sprejem Tarso čevljev je zaznamoval velik napredek pri skrbi za otroke z valgus in varus deformacijami nog.

Leta 1953 je selitev v Yonkers, NY prinesla tudi spremembo usmeritve podjetja iz družinskega podjetja na veleprodajno podjetje. Zanašajoč se na izkušenost in predanost osebja, izdelke odlične kvalitete in neprimerljivo podporo strankam je uspelo novo podjetje dostaviti medicinske čevlje in druge izdelke za noge čez 4.000 trgovinam s čevlji in ortopedskim ustanovam po svetu.

Dobro znana Markllova storitev je hitra dostava izdelkov. Obutev, izdelana po specifikacijah podjetja in večinoma v Markllovi lasti, je shranjena in odpremljena direktno iz glavnega skladišča v Yonkersu, NY. Za manjša naročila se izdelki odpošljejo isti dan, večja naročila pa redko potrebujejo več kot 4-5 dni.

V preteklosti je bilo podjetje Markell Shoe orientirano samo na otroško terapevtsko obutev. Danes pa je podjetje razširilo linijo tako, da vsebuje veliko različnih izdelkov za odrasle, kot naprimer Plastazote lined, zelo globoki Mobility čevlji in pralni akomodativni Pulman International udobni čevlji iz Francije.

Podjetje Markell Shoe, ki je družinsko vodeno podjetje že več kot 3 generacije je postalo tradicionalno in istitucionalno. Osebna pozornost, tehnološko znanje in predan servis so temeljne značilnosti Markllovega ugleda v industriji zdravstvene obutve.