Search
Close this search box.
otovent1

OTOVENT

Prvovrstna metoda zdravljenja negativnega pritiska v srednjem ušesu, kar preventivno prepečuje vnetje srednjega ušesa.

Ob prehladih in virozah se velikokrat sluz iz nosu preko evstahijeve cevi prenese v srednje uho. Otroška evstahijeva cev je kratka ter ozka, zato sluz težje izteče ven. Takrat pride do slabšega sluha ali celo do vnetja srednjega ušesa. Z dnevno uporabo Otovent balončkov lahko v enem mesecu pričakujete 70% izboljšanje.
Za otroke od 3. leta starosti in odrasle.

Vsebuje: 1 nastavak za nos + 5 balonov

ŠIFRA: otovent KATEGORIJA:

21,50 

Najnižja cena zadnjih 30 dni: [wc_price_history]

Opis

OTOVENT METODA JE ZNANSTVENO DOKAZANA PRVOVRSTNA OBLIKA ZDRAVLJENJA VNETJA SREDNJEGA UŠESA, S KATERO LAHKO PREPREČIMO KIRURŠKI POSEG VSTAVITVE PLASTIČNIH CEVK V BOBNIČ.

Uravnavanje pritiska v srednjem ušesu je znan in pomemben mehanizem pri zdravljenju motenj srednjega ušesa pri otrocih. Običajno se pritisk v srednjem ušesu uravnava s požiranjem in zehanjem. Če mehanizem uravnavanja pritiska v srednjem ušesu ni v celoti učinkovit, se zaradi zbiranja in absorbcije zraka v opni membrane ustvari negativni pritisk. V nekaj tednih se razvije lepljiv izloček, ki zapolni srednje uho, kar povzroča vnetje srednjega ušesa in posledično lahko vodi do okvare sluha. V primeru nezdravljenja se lahko zmanjša elastičnost bobniča, kar pa lahko privede do kroničnih težav  s srednjim ušesom.

Ob napihovanju Otovent balona skozi nosnico se v nosnem delu žrela ustvari pozitiven pritisk , ki skozi Evstahijevo tubo uravnava negativni pritisk v srednjem ušesu. Tako se pritisk in sluh v srednjem ušesu normalizirata. Načeloma otroci Otovent metodo jemljejo kot igro, zato je tudi zdravljenje z njihovim sodelovanjem toliko lažje. S pravilno uporabo Otovent metoda zagotavlja odlične rezultate tako pri otrocih kot tudi pri odraslih pri vnetju srednjega ušesa (Otitis media).

STROKOVNA POMOČ

Strokovno svetovanje
in kvalitetna podpora.

BREZPLAČNA DOSTAVA

Za vsa naročila nad 50,00 €

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnim karticami in plačilo po povzetju.

100% GARANCIJA NA ZADOVOLJSTVO

Vračilo kupnine v roku 14 dni od nakupa brez dodatnih vprašanj.