Sprej za rane nAg- REPAIR preprečite možnost okužbe rane in pospešite celjenje z oskrbo rane z nAg- REPAIR sprejem.

 • Sprej za rane nAg- REPAIR z aktivnim protibakterijskim učinkom deluje proti širokem spektru Gram pozitivnih in Gram negativnih bakterij,
 • Sprej za rane nAg- REPAIR ustvari pogoje za hitrejše celjenje in aktivno preprečuje vdor mikroorganizmov v rano,
 • Sprej za rane nAg- REPAIR, je medicinski pripomoček v prahu, ki s svojimi lastnostmi zagotovi boljšo obnovo kože ob vrezih, odrgninah, kroničnih ranah in podobno,
 • Sprej za rane nAg- REPAIR je varen izdelek za oskrbo ran; pri otrocih in odraslih, športnih poškodbah in kroničnih ranah.

Opravljenih je bilo več kliničnih študij, ki so pokazale, da je sprej za rane nAg- REPAIR učinkovit pri celjenju ran. Povzetek ene študije je prikazan na dnu.

Enostavno

Učinkovito

Varno

Brez stranskih učinkov

Klinično dokazano

UPORABA NAG-REPAIR SPREJ ZA RANE

Opis

Sprej za rane nAg- REPAIR je suhi prašek v spreju, ki zaradi svoje mešanice sestavin zmanjšuje možnosti okužbe rane, pospešuje celjenje, preprečuje maceracijo kože v okolici rane ter pomaga pri zaustavljanju krvavitve.

Osnovne sestavine nAg-Repair spreja so: srebrovi ioni, titanijev dioksid, natrijev hialuronat in kaolin. Srebrovi ioni in titanijev dioksid s svojim aktivnim protibakterijskim učinkom delujejo proti širokem spektru Gram pozitivnih in Gram negativnih bakterij ter preprečujejo kolonizacijo rane z bakterijami in posledično okužbo rane. Natrijev hialuronat je naravni gradnik ekstracelularnega matriksa, ki spodbuja fibroblaste, endotelijske celice in makrofage ter omogoča hitrejše celjenje ter vodi v estetsko lepše brazgotine. Kaolin aktivira naravni človeški faktor XII in s tem aktivira koagulacijsko kaskado ter tako aktivno zavira krvavitev iz rane. Dodatno kaolin absorbira odvečni eksudat iz rane ter zagotavlja optimalno vlažnost za celjenje rane.

Sprej za rane nAg- REPAIR je namenjen za lokalno uporabo pri manjših in večjih ranah, kot tudi preležaninah, prepreči nastanek okužbe v predelu rane in zagotovi optimalne pogoje celjenja.

Sprej za rane nAg-REPAIR Vloga srebra pri celjenju ranSTROKOVNI ČLANEK, VLOGA SREBRA PRI CELJENJU RAN, LJUBLJANA 2017

Sprej za rane nAg-REPAIR, PREZENTACIJA KONGRES O RANAH 2017PREZENTACIJA, VLOGA SREBRA PRI CELJENJU RAN, PORTOROŽ, KONGRES O RANAH 2017

Navodila za uporabo:

 1. Pred uporabo kožo očistite in temeljito osušite.
 2. Nanesite tanko plast prahu samo na prizadeto mesto.
 3. Ne vtirajte/masirajte.
 4. Postopek ponovite dvakrat na dan.

 

Varnostni ukrepi:

 • Po nanosu ne masirajte prizadeta območja; prašek tvori neprekinjen, zaščitni sloj.
 • Preprečiti stik z očmi; če pride do stika z očmi, takoj sprati z vodo.
 • Izogibajte se dolgotrajni uporabi.
 • Namenjen je zunanji uporabi; ne zaužijte.
 • Ne uporabljajte, če je embalaža odprta ali poškodovana.
 • Ne sterilizirajte.
 • Po uporabi, skrbno zaprite vsebino/sprej.
 • Ne uporabljajte po datumu izteka roka uporabnosti.
 • Ne uporabljajte v primeru znane preobčutljivosti na sestavine.
 • Prenehajte z uporabo, če se pojavijo: kožne reakcije, alergija, bolečina ali pekoč občutek.
 • Pri daljši uporabi se posvetujte z zdravnikom.
 • Aplikacija pripomočka ne potrebuje zdravniške pomoči.

 

Kontraindikacije: Znana alergija na srebro ali kovino. Preobčutljivost na katerokoli izmed sestavin

pršila. Interakcije z zdravili niso znane. Pri pretirani uporabi toksični učinki niso znani.

Sestava: TIAB (kompleks titanovega dioksida s srebrovimi ioni), kaolin, natrijev hialuronat, silicijev

dioksid. LPG propelant,: n- Butan.

 

KLINIČNA ŠTUDIJA (preveden povzetek študije Centro Vulnologico iz Torina, Italija za namen simpozija na Dunaju leta 2012)

Nanotehnologija postaja “nov mejnik” v oskrbi ran in predstavlja pomembno novost, predvsem pri oskrbi okuženih ran.

Cilj dela

Namen študije je bila potrditev učinkovitosti novega izdelka, katerega mehanizem delovanja je takšen, da ustvari  antimikrobno pregrado med poškodovanim in zdravim okoljem, ter na ta način mogoči oblikovanje najboljšega mikro okolja za regeneracijo poškodovanega tkiva. Sredstvo je bilo testirano na koloniziranih in/ali okuženih kroničnih kožnih spremembah, da bi se lahko podala ocena celjenja z vzpostavljeno antibakterijsko pregrado.

Metoda dela

V vzorec študije je bilo vključenih 20 bolnikov, ki so bili smiselno izbrani glede na različne etiologije kožnih razjed in kažejo znake okužbe.

V študiji se je ugotavljalo le lokalno zdravljenje s pomočjo sredstva Tiab in ne splošno antibakterijsko terapijo. Sredstvo se je v raziskovalni fazi nanašalo na rano na enak način in v enakih količinah, kot naj bi bilo v uporabi sicer. Rane so se nato obvile z vlažnimi gazami. Preveze so se vršile vsakih 48 ur. Rana se je vedno s fiziološko raztopino tudi očistila. Rano se je na ta način oskrbovalo do 6 tednov.

Rezultati

Študija je pokazala 100% učinkovitost (odstranitev znakov kolonizacije in / ali okužbo) s povprečnim zmanjšanjem površine približno 76%. Pri tem je potrebno navesti, da sta bili opravljeni dve dobi: zdravljenja ena v roku 5 tednov, druga pa v roku 25 dni.

Zaključek

Študija je potrdila pričakovanja učinkovitosti izdelka in presega raven “zdravilne moč”, kar prikazuje dejansko znatna pospešitev časa epitelizacije. Pokazala je tudi, da je uporaba enostavna in udobna. Bolniki niso tožili bolečin ob nanosu, tako da lahko rečemo, da je sredstvo učinkovito in udobno.

Sprej za rane nAg-REPAIR klinična študijaKLINIČNA ŠTUDIJA NAG-REPAIR SPREJA, DUNAJ 2012